Pedagogisch VErrijken In-Zicht

Pedagogisch VErrijken In-Zicht
ma 1 november 2021
1 nov 21

Afgelopen zaterdag was het zover, de eerste dag van onze cursus ‘Pedagogisch VErrijken In-Zicht' van KIKI Kennisinstituut. De eerste van in totaal zes bijeenkomsten. Tijdens deze cursus krijgen wij meer inzicht in ons eigen handelen en hoe wij ons handelen en de speelleeromgeving kunnen verrijken. Door deze cursus te gaan doen, hoop ik nog meer te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen bij ons op de groep.

Gewapend met een notitieblok, een pen en een lading energie stapte ik samen met mijn collega’s naar binnen. Het werd een interactieve en interessante dag. In een klein groepje hebben we theorie besproken, zijn we samen met elkaar in gesprek gegaan en hebben we zelf ondervonden hoe het is om op een bepaalde manier een activiteit uit te moeten voeren.

Want dat is iets wat wij dagelijks doen met de kinderen. We doen verschillende activiteiten met ze. Maar met welk doel? Is het eindresultaat belangrijk of het proces er naartoe? En hoe werkt het kinderbrein en hoe leren zij?

Aan het einde van de dag stapte ik moe maar meer dan tevreden naar buiten. Ik ben mij bewust geworden van wat ik belangrijk vindt in het werken met kinderen en dat ik toch echt het proces belangrijker vind dan het eindresultaat. Op naar de volgende bijeenkomst!