Buiten spelen in de hefst

Buiten spelen in de hefst
do 30 september 2021
30 sep 21

De herfst heeft zich weer aangekondigd en ook dan is buitenspelen leuk. Maar waar de kinderen in de zomer zo naar buiten kunnen rennen, moeten ze in de herfst toch echt eerst hun jas aan en dat is even stoeien voor ze: “waar is mijn jas ook alweer, waar moet mijn arm en hoe komt die andere er dan ook al weer in”. Om nog maar te zwijgen van de ritsen en knopen.

Als je kind op een kinderdagdagverblijf of peuterspeelzaal zit, moet je als ouder niet vreemd opkijken wanneer hij zijn jas op de grond gooit als hij deze aan moet! Net als je hier iets van wilt zeggen zie je je dreumes zijn beide armen in de mouwen steken van de jas (dat met de binnen kant naar boven en de kraag aan de kant van z’n benen ligt) en met een zwaai zijn jas over z’n hoofd trekken: tada!!! Nu alleen nog de rits dicht en we kunnen. Buiten spelen begint dus met een heuse warming up!

Buiten kunnen de kinderen rennen, springen en fietsen naar hartenlust. En die gevallen bladeren kunnen heerlijk omhoog gegooid worden! De zandbak is ook in de herfst erg aantrekkelijk, en met dat iets vochtige zand kun je mooie bouwwerken maken. Helaas blijft het dan ook wat meer aan de kleren en in de schoenen plakken, maar ach dat maakt de meeste kinderen niet uit. Voordat we weer naar binnen gaan kloppen we al zingend onze kleren af en stampen we onze schoenen schoon voor de deur. En binnen doen we één voor één onze jas uit en in onze eigen bak: een prima “cooling down”.