Op vakantie

Op vakantie
za 31 juli 2021
31 jul 21

Nog heel even en dan, …vakantie. Een zomer lang tijd om te ontspannen, niks doen en genieten met het gehele gezin. Op vakantie gaan is een hele onderneming. Vlug nog wat werk afronden, laatste dingen kopen en de stress van inpakken en heb je alles wel? En dan moet de reis nog beginnen. Hier wat tips om je te helpen met de kinderen, dan heb je daar minder vaak een kind aan ;-).

Tip 1: Laat hen zelf een koffertje met speelgoed inpakken. Zorg dat het een goede mix is van vertrouwd oud speelgoed en nieuw speelgoed dat nieuwe interesses aanwakkert. Bijvoorbeeld een boekje, spelletje of een luisterboek.

Tip 2: Geef ze niet teveel snoep tijdens de reis. Daar zitten veel suikers in en dat zorgt dat ze meer energie hebben terwijl ze stil moeten zitten in de stoel. Fruit en groentes hebben de voorkeur.

Tip 3: Tijdens de tussenstops, zorg dat ze hun energie kwijt kunnen! Laat ze ravotten in een speeltuintje of speel tikkertje. Zorg dat als je met de auto gaat een route uitstippelt waar je onderweg bij speeltuintjes kunt stoppen.

Vergeet ook niet, verveling is niet slecht, zelfs noodzakelijk. Het stimuleert de creativiteit en de verantwoordelijkheid om er zelfs iets leuks van te maken.

Veel plezier op vakantie en vergeet niet zelf ook tot  rust te komen!